Een leven in balans

Als moeder heb ik en vrij druk bestaan moederschap, entrepreneur, huisvrouw etc.
Tijdens deze chaotische periode met COVID19 waarin er al zoveel veranderd is in onze dagelijkse bezigheden merkte ik dat mijn behoefte aan balans alleen maar vergroot werd.
Vooral door die periodieke aanpassingen en de wrange maar nodige maatregelingen die erbij komen kijken.

In mijn situatie was ik bezig met mijn thuis blijvende kids, net oma geworden en genieten van mijn kleinkind en alle veranderingen toepassen binnen mijn onderneming. Mijn jongste ondertussen met Epilepsie gediagnostiseerd en onder behandeling bij specialisten te midden van alle chaos ziekenhuis in en uit.

Als moeder angstig zijn om te slapen omdat ik bang bent dat mijn kind een aanval krijgt in zijn slaap en toch zicht houden op al het andere belangrijke! Alles eromheen veranderde heb een werkplek moeten opgeven waar ik echt van kon genieten.
Dit vanwege het lange traject waar mijn kleine te midden van alles doorheen gaat. Gelukkig heeft de medicatie wat stabiliteit geboden en verdwijnt de angst langzaam maar zeker op de achtergrond en leer je met de rust te vinden als hij zo een aanval krijgt. Maar wat ik wel wist is dat ik mijn balans totaal kwijt was en moest ik dus terug naar de basis.

“ Balance is not something you find, it’s something you create – Jana Kingsford”

Het vinden van balans in je leven is af en toe de ultieme uitdaging in je leven. Vaak zijn het de prikkels die overweldigend zijn.
Ik als HSP-er heb duidelijk structuur en rust nodig, zodra ik de touwtjes wat losser laat voel ik de onrust opkomen. Daardoor ben ik minder gefocust en sneller gestrest.

Ik kan mezelf gelukkig snel herpakken  door terug te vallen op mijn routines, oefeningen , meditaties en gewoontes. Ze zijn ontzettend belangrijk!
Het is voor mij een fundament waarop ik kan bouwen, zonder dat fundament zakt alles de grond in.

In deze blog deel ik graag de gewoontes die voor mij ervoor zorgen  dat mijn leven in blijvend balans kan zijn. Balans in je leven geeft je een boost aan productiviteit daarom noem ik het mijn multivitaminen. Het zorgt voor succes op werk en in je sociale leven.


De  7 sleutels tot een leven in balans

1.Unplugg jezelf

Door de hoeveelheid aan prikkels die wij krijgen gedurende de dag door t.v, radio, computer, tablets raken we uit balans.
Neem de tijd om offline te gaan en wees bewust bezig met andere dingen. Je brein heeft rust  nodig.

2. Nee, zeggen mag ook wel eens!

Je hoeft niet iedereen tevreden te stellen. Beschermd je tijd daarom goed en zeg nee tegen de dingen die jouw tijd niet waard vindt of niet belangrijk vindt.

3. Neem de tijd om goed voor je lichaam te zorgen

Je lichaam moet sterk gezond en vitaal blijven, als je je lichaam overlaadt zul je ook minder energie hebben om dingen te doen.

4. Take some Me-Time

Tijd voor jezelf nemen is een belangrijk element in het hebben van een leven in balans. Je dagelijkse bezigheden en sociale contacten en niet te vergeten alle prikkels die zorgen voor constante stimulatie van je zintuigen.
Dit zorgt ervoor dat je zintuigen in een verlamde staat verkeren. Door Me-time in te schakelen voor jezelf kun je de tijd nemen om te reflecteren op je leven, de dingen die je wil bereiken of de dingen die je wil doen, waar je staat in het leven, je levensvisie en hoe je deze dingen kunt bereiken. Hierdoor kun je een actieplan opstellen gebaseerd op balans.

5. Feed your brains

Je brein is een belangrijk onderdeel als het gaat op jouw functioneren. Je brein ondersteund je bij het nadenken, gelukkig voelen en je liefde uiten. Investeer tijd in het voeden en verzorgen van je brein. Niet alleen je uiterlijk heeft deze zorg nodig. Je kunt je brein verzorgen door bijvoorbeeld Mindfulness.

6. Zoom regelmatig in op jouw visie op balans

Je leven heeft een aantal belangrijke onderdelen zoals :gezin, werk, familie, vrienden, sport, recreatie act. Zorg ervoor dat je in kaart hebt hoeveel tijd je wekelijks wil besteden aan deze onderdelen.
Door dit bewust te doen maak je meer tijd voor de dingen waar je waarde aan hecht. Het gevolg hiervan is een leven in balans.

7. Werk bewuster

Voor de meeste van ons is je werk een belangrijk onderdeel van je leven er gaat dan ook veel tijd erin zitten.
Ik zelf werk graag met tijdsblokken na 30 minuten verlies je focus dus doe ik 5 minuten even iets anders. Thee pakken, rondje lopen… In mijn pauze kies ik voor stilte en vaak ook frisse lucht.

Je zult merken dat je productiever wordt als je structuur aanbrengt in je dagelijkse routines. Mij als moeder en entrepreneur helpt het met alles om mij heen de balans te houden. Of beter gezegd ook terug te kunnen grijpen naar mijn routines. Ik word niet langer geleefd. Balans is daarom the key to a happy live!

Welke dingen jij doet om meer balans in je leven te krijgen? Heb je er hulp bij nodig? Laat het me weten via het contactformulier of plan een afspraak met me in om ze samen te bespreken.

 


 

Terug naar overzicht
Loopbaancoaching
Mindset coaching
EMDR therapie
Familieopstelling
Contact

ROUTEBESCHRIJVING NAAR ELEVATE COACHING ROTTERDAM Bezoekadres: Twentestraat 56, (3e etage), 3083 BD Rotterdam Als u met de auto komt, kies dan de volgende route: Vanuit omgeving Ridderkerk: neem op de A15 afrit 19a (Rotterdam-Zuidplein) en volg de borden Rotterdam-Centrum/s103. Houd links aan en rij door op de Vaanweg/de S103. Volg de middelste rijstrook om rechtsaf te slaan naar de Strevelsweg/deS103. Sla linksaf richting de Meierijstraat, sla linksaf naar de Twentestraat. Je vindt Elevate Coaching Rotterdam links. Vanuit Vlaardingen: rij vanuit de A4 de A15 op richting Ridderkerk. Neem afslag 19 Rotterdam-Charlois en volg de borden Rotterdam-Centrum/Rhoon/s102. Ga verder op de Groene Kruisweg/S102. Neem zuiderparkweg naar de Twentestraat in Charlois.

T 0655262976
E info@elevate-coaching.nl