Een familieopstelling helpt jou een probleem in je leven op te lossen of een vraag te beantwoorden. Loop jij bijvoorbeeld vaak tegen problemen aan op jouw werk? Of kan je met bepaalde mensen niet goed opschieten? Misschien ben je te afhankelijk van iemand, of is iemand te afhankelijk van jou. Een familieopstelling helpt jou te zien waar je vastloopt of juist schittert.

Oorsprong van familieopstelling:

Bert Hellinger en Virginia Satir zijn onder andere de grondleggers van de methodiek systemisch werken. Hellinger ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Vaak zijn hardnekkige patronen in je dagelijks leven te herleiden tot je ‘familiesysteem’, waar ieder een vaste plek heeft. Verantwoordelijkheid nemen die niet van jou is, altijd voor iedereen zorgen, structureel in conflict komen met autoriteiten of een wat algemener gevoel dat het leven niet meewerkt, kunnen worden veroorzaakt door onbewuste wetmatigheden in dat systeem. 

Systemische opstellingen zijn een krachtig middel om onverwerkte vraagstukken te herstellen met een lang doorwerkende uitwerking. Familieopstellingen zijn een voorbeeld van systemische opstellingen. Er zijn verschillende vormen voor het toepassen van familieopstellingen. Dit kan in een vorm van een vorm met deelnemers die fungeren als ‘representanten’, met blokjes of steentjes of voor kinderen wellicht met Playmobil-poppetjes. De vorm maakt niet zoveel uit, het gaat om het effect!

Voorbeelden van vraagstukken:

  • Bij conflictsituaties en het gevoel hebben dat je buitengesloten wordt (bijv. bij familie, het gezin, de partner, werk, school, vereniging, vrienden).
  • Bij emoties die je maar niet kunt plaatsen/herleiden zoals diep verdriet, somberheid, boosheid en ondefinieerbare angsten. 
  • Als je altijd twijfelt of je wel op de goede werkplek zit.
  • Als je van jezelf geen fouten mag maken.
  • Als het contact dat je hebt met je kinderen, ouders, familie of vrienden niet lekker verloopt.
  • Als jij je niet gezien en gehoord voelt door je omgeving.
  • Als je vaak een strijd tussen gevoel en verstand ervaart of dat je altijd in je hoofd zit. 

In familieopstellingen worden onderlinge dynamieken zichtbaar. Dit geeft onbewust inzichten die een positieve verandering veroorzaken, waardoor jij je weer rustig, in harmonie en hersteld gaat voelen. 

Dit kun je verwachten van een familieopstelling:

De familieopstelling maakt patronen zichtbaar die zich in het familiesysteem, het bedrijf of rondom een ander vraagstuk (sport, functie, opvoeding) voordoen. Familieopstellingen zijn toe te passen bij uiteenlopende vraagstukken op het vlak van relaties, werk, leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, sport, bedrijfsbeslissingen, etc.

Het proces werkt niet alleen maar tijdens de familieopstelling zelf. Juist op lange termijn heeft het veel effect op je onderbewustzijn en zal het verandering blijven veroorzaken. 

Wil je graag meer weten of een vrijblijvende kennismaking plannen? Neem dan nu contact met mij op.

Terug naar overzicht
Loopbaancoaching
Mindset coaching
EMDR therapie
Familieopstelling
Contact

ROUTEBESCHRIJVING NAAR ELEVATE COACHING ROTTERDAM Bezoekadres: Twentestraat 56, (3e etage), 3083 BD Rotterdam Als u met de auto komt, kies dan de volgende route: Vanuit omgeving Ridderkerk: neem op de A15 afrit 19a (Rotterdam-Zuidplein) en volg de borden Rotterdam-Centrum/s103. Houd links aan en rij door op de Vaanweg/de S103. Volg de middelste rijstrook om rechtsaf te slaan naar de Strevelsweg/deS103. Sla linksaf richting de Meierijstraat, sla linksaf naar de Twentestraat. Je vindt Elevate Coaching Rotterdam links. Vanuit Vlaardingen: rij vanuit de A4 de A15 op richting Ridderkerk. Neem afslag 19 Rotterdam-Charlois en volg de borden Rotterdam-Centrum/Rhoon/s102. Ga verder op de Groene Kruisweg/S102. Neem zuiderparkweg naar de Twentestraat in Charlois.

T 0655262976
E info@elevate-coaching.nl