• Gelukkig zijn is positief denken

Je kunt door positief denken niet gelukkig worden. Als je 3 x per dag een affirmatie uitspreekt “ik ben gelukkig” en je dat niet voelt, werkt het niet. Je kunt beter werken aan een positief zelfbeeld en aan een positieve grondhouding tegenover het leven. Het leven bestaat uit ups en downs. Je bent soms gewoon boos, verdrietig of teleurgesteld omdat het anders is gelopen dan je had gewild. Negatieve emoties horen er ook bij en die zijn ook niet per definitie slecht. Het is echter belangrijk voldoende positieve emoties te ervaren als je lekker in je vel wilt zitten. Er is dan ook sprake van een positieviteitsratio van 3:1, dat wil zeggen: 3 positieve emoties tegenover 1 negatiev emotie is een goede verhouding om gelukkig te zijn.

  • Gelukkig zijn is een doel

Voor de meesten zal dit wel een bekende zijn: gelukkig zijn is geen doel. Gelukkig zijn is een weg, een ontdekkingsreis. Gelukkig zijn is een ontwikkeling die jouw hele leven lang doorgaat. Het is niet zo dat je er ineens bent en je dan je doel bereikt hebt. In plaats daarvan is het beter om jezelf af te vragen “hoe stond ik er 5 jaar geleden voor? Welke ontwikkeling heb ik sindsdien meegemaakt?” Zit er geen vooruitgang in, dan is het beter dingen anders te doen.

  • Geluk is afhankelijk van externe factoren

Omgevingsfactoren bepalen voor slechts 10% jouw geluksbeleving. Geluk is ook niet afhankelijk van het bereiken van je doelen of van andere gebeurtenissen in je omgeving. Als je denkt dat je pas gelukkig kunt zijn als je een fijne relatie of je droombaan gevonden hebt, kun je teleurstelling verwachten. Je kunt geen voorwaarden aan geluk stellen. Wel is het hebben van doelen belangrijk voor het ervaren van zingeving en voldoening.

  • Je hoort gelukkig te zijn

Tegenwoordig ontstaat al gauw de indruk dat je gelukkig hoort te zijn. Happiness is een hype geworden, een soort verplichting. Maar er zijn ook mensen die het helemaal niet zo belangrijk vinden om gelukkig te zijn. Mensen, die bijvoorbeeld heel ambitieus zijn en/of andere doelen nastreven. Gelukkig zijn is een keuze, het is aan jou. Wat maakt voor jou het leven de moeite waard? Wat zijn jouw belangrijkste waarden?

Geluk is geen verplichting – geluk is een keuze. Waarvoor kies jij? 

Heb je bovenstaande gelezen en wil jij je graag gelukkiger voelen maar krijg je dit niet voor elkaar. Ik kan jou helpen en begeleiden in je proces. Neem contact met mij op of plan direct een afspraak in mijn agenda voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Loopbaancoaching
Mindset coaching
EMDR therapie
Familieopstelling
Contact

ROUTEBESCHRIJVING NAAR ELEVATE COACHING ROTTERDAM Bezoekadres: Twentestraat 56, (3e etage), 3083 BD Rotterdam Als u met de auto komt, kies dan de volgende route: Vanuit omgeving Ridderkerk: neem op de A15 afrit 19a (Rotterdam-Zuidplein) en volg de borden Rotterdam-Centrum/s103. Houd links aan en rij door op de Vaanweg/de S103. Volg de middelste rijstrook om rechtsaf te slaan naar de Strevelsweg/deS103. Sla linksaf richting de Meierijstraat, sla linksaf naar de Twentestraat. Je vindt Elevate Coaching Rotterdam links. Vanuit Vlaardingen: rij vanuit de A4 de A15 op richting Ridderkerk. Neem afslag 19 Rotterdam-Charlois en volg de borden Rotterdam-Centrum/Rhoon/s102. Ga verder op de Groene Kruisweg/S102. Neem zuiderparkweg naar de Twentestraat in Charlois.

T 0655262976
E info@elevate-coaching.nl